Go Back   American Expedition Vehicles - Product Forums > All AEV Products > JK Parts Discussion (2007+ Jeep Wrangler)

Reply
Thread Tools Display Modes
  #11  
Unread 09-18-2011, 04:50 PM
TheTChild TheTChild is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by AEV Jordan View Post
[*]Use the Restore function to completely clear all changes to the system, then use the ProCal to program all of your settings again. Make sure to turn the key off, then on to ignition between values.
2010 JKU

I used this method several times which never seemed to fix the issue. I tried it again and waited roughly a day and a half before the next start up and the engine light disappeared. Is it normal for the engine light to take a while before going away? My Garmin GPS speedo seems to match the actual speedometer. Is this definite sign that my speedometer is working correctly? Thanks
Reply With Quote
  #12  
Unread 10-17-2011, 06:51 AM
Scrambler84's Avatar
Scrambler84 Scrambler84 is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 135
Default

My 2010 I tuned my tire size by the tom tom and garmin speed indicators, so I would say yes.
__________________
2012 JK Unlimited Rubicon, AEV 3.5, 35x17 KM2s, full RROR skids, 12.5k winch, PSC bumpers 'n covers, PPM tierod, draglink 'n LCA Skids
1984 CJ-8 Scrambler 4" lift 31s
Reply With Quote
  #13  
Unread 10-17-2012, 12:47 PM
Michiganjeepster Michiganjeepster is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: SE Michigan
Posts: 6
Default

Just got my Jeep back from the dealer and they flashed the ecm for updated softwear. Now the TPMS light is going off. I set this to zero with the pro cal when the Pintlers and 35" tires were installed at AEV Wixom. Now I am just wondering if this messed up the speedo calibration for the 35" tires. AEV Wixom calibrated this when the lift, wheels and tires were installed at their facility. I dont know what settings they used for the BF Goodrich All terrain T/A KO 315/70R/17 121/118 series tire.
Reply With Quote
  #14  
Unread 10-29-2012, 10:59 AM
Michiganjeepster Michiganjeepster is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: SE Michigan
Posts: 6
Default

Dealer did an update flash to ECM while my 2012 JKU was in to have passenger door seal replaced. My question is , do these dealer flashes change procal settings? Since they flashed the ECM my mileage has dropped 2 mpg, seeing lowest numbers ever on Vehicle display. Wondering if its due to incorrect speedo settings. Speed seems like it right. Dealer said flash was to eliminate early check engine lights that were going off improperly.
Reply With Quote
  #15  
Unread 11-11-2012, 03:17 PM
Michiganjeepster Michiganjeepster is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: SE Michigan
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by Michiganjeepster View Post
Dealer did an update flash to ECM while my 2012 JKU was in to have passenger door seal replaced. My question is , do these dealer flashes change procal settings? Since they flashed the ECM my mileage has dropped 2 mpg, seeing lowest numbers ever on Vehicle display. Wondering if its due to incorrect speedo settings. Speed seems like it right. Dealer said flash was to eliminate early check engine lights that were going off improperly.
Hello does anybody monitor these threads?
Reply With Quote
  #16  
Unread 11-14-2012, 01:32 PM
TSloth TSloth is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Plano, TX
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Michiganjeepster View Post
Hello does anybody monitor these threads?
I'm curious about Michiganjeepster's question, too.
Reply With Quote
  #17  
Unread 11-14-2012, 01:38 PM
aristobrat aristobrat is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Virginia Beach
Posts: 930
Default

I don't know what AEV's official policy on forum support is, but they've always had folks answering their tech support line anytime I've called.

1-248-926-0256
__________________
'10 JKU Rubicon/auto/5.13s - AEV 4.5 + 37 KM2s (on Pintlers), AEV Front Bumper/Skid/Warn 9.5ti, AEV Rear Bumper/Tire Carrier, AEV Diff Skid, PS Evap Skid, Rock Hard Oil/Tran/Cat Skid
Reply With Quote
  #18  
Unread 11-14-2012, 01:40 PM
Bprior Bprior is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brooklyn Park MN
Posts: 257
Default

Whoa!! What if nobody knows the answer?
Reply With Quote
  #19  
Unread 11-14-2012, 02:31 PM
FrostByte's Avatar
FrostByte FrostByte is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: Springboro, OH
Posts: 350
Default

What if people weren't so darn lazy to pick up a phone once in awile, then what?
__________________
2009 Black JKU AEV bumpers, beadlocks, hood, 4.5 coils, Supercharger, etc, etc
Reply With Quote
  #20  
Unread 02-13-2013, 06:05 PM
charlie56 charlie56 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Santa Rosa CA
Posts: 26
Default

I am not having a problem With the speedo but maybe this is related?
2 weeks ago I had the 3.5 JK lift installed. Last weekend I added BFG km2 35's and reprogrammed using the 2013 procal. Before the calibration I was seeing the ECO light come on most of the time. Since the calibration, that light has never shown itself. Did the calibration wipe that option away, or is it the 35's, or did I program it incorrectly? Anyone else with a 2013 and 35's have the ECO light come on when using a light foot?
Reply With Quote
Reply

Tags
procal speedometer

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 11:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.