Announcement

Collapse
No announcement yet.

AEV ProCal - Speedometer stopped working

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Michiganjeepster View Post
    Hello does anybody monitor these threads?
    I'm curious about Michiganjeepster's question, too.

    Comment


    • #17
      I don't know what AEV's official policy on forum support is, but they've always had folks answering their tech support line anytime I've called.

      1-248-926-0256
      '10 JKU Rubicon/auto/5.13s - AEV 4.5 + 37 KM2s (on Pintlers), AEV Front Bumper/Skid/Warn 9.5ti, AEV Rear Bumper/Tire Carrier, AEV Diff Skid, PS Evap Skid, Rock Hard Oil/Tran/Cat Skid

      Comment


      • #18
        Whoa!! What if nobody knows the answer?
        2014 WHITE 2D SPORT
        Pintlers, 33"duratracs, Duallys, BFH bumper, AEV 2.5", 4.56 gears, ARB locked, Warn winched, Arb on board air. WAYYYY more to come

        Comment


        • #19
          What if people weren't so darn lazy to pick up a phone once in awile, then what?
          2009 Black JKU AEV bumpers, beadlocks, hood, 4.5 coils, Supercharger, etc, etc

          Comment


          • #20
            I am not having a problem With the speedo but maybe this is related?
            2 weeks ago I had the 3.5 JK lift installed. Last weekend I added BFG km2 35's and reprogrammed using the 2013 procal. Before the calibration I was seeing the ECO light come on most of the time. Since the calibration, that light has never shown itself. Did the calibration wipe that option away, or is it the 35's, or did I program it incorrectly? Anyone else with a 2013 and 35's have the ECO light come on when using a light foot?
            Charlie... KZ6T
            2013 Cherry Red JKUR
            AEV 3.5, Front & Rear Bumpers

            Comment


            • #21
              Do you see it come on when you coast down a hill?

              I used to get the eco all the time, but after going up to 35s, I don't see the light as much. It goes along with the fact my MPG went down too.
              2014 Red JKUR
              AEV rear bumper
              AEV rear diff skid


              2012 4-Door Silver MW3 Traded in 6/14
              2011 JK Detonator Yellow 4-Door - sold 4/12
              2007 JK Silver 2-Door - sold 4/11

              Comment


              • #22
                Somewhat related... I did a build on a 13 JKU, went to 35's, programmed with Procal, roadtested and all seemed normal. Customer has had now for a few month's, and recently got a speeding ticket for 30km/h higher than what he had the cruise set for. I did verify it was way out to lunch via GPS. Did a recalibration via the Procal, and its spot on now. Has anyone had any issues with it "losing" its programming? It didnt even revert to stock, but was out approx 30%

                I know my 11 JKU I lost the DRL setting once, but nothing else changed. I simply plugged it back in and reset it.

                And neither had been in for a PCM reflash either

                Any thoughts?

                Comment


                • #23
                  Originally posted by charlie56 View Post
                  I am not having a problem With the speedo but maybe this is related?
                  2 weeks ago I had the 3.5 JK lift installed. Last weekend I added BFG km2 35's and reprogrammed using the 2013 procal. Before the calibration I was seeing the ECO light come on most of the time. Since the calibration, that light has never shown itself. Did the calibration wipe that option away, or is it the 35's, or did I program it incorrectly? Anyone else with a 2013 and 35's have the ECO light come on when using a light foot?
                  Yes, the ECO light on my 2013 does show up every time I'm easy on the pedal ... I have a 2.5 lift, 315/17 BFG KO's, 3.73 gears on an auto. Tire size adjusted accordingly with Procal. Other than a drop in MPG, no other issues.

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by razman View Post
                    Yes, the ECO light on my 2013 does show up every time I'm easy on the pedal ... I have a 2.5 lift, 315/17 BFG KO's, 3.73 gears on an auto. Tire size adjusted accordingly with Procal. Other than a drop in MPG, no other issues.
                    Thanks
                    It took a few days but its working fine now. I probably just had a heavy foot for the first couple days.
                    Charlie... KZ6T
                    2013 Cherry Red JKUR
                    AEV 3.5, Front & Rear Bumpers

                    Comment


                    • #25
                      I had an interesting thing happen with my new procal.
                      I purchased it for a speedometer recal.
                      I read the instructions and set the switches.
                      Plugged it in with the key in the run position and nothing....
                      Nothing meaning no horn beeps.
                      I did however end up with a flashing red light pattern that did not match anything described in the manual.

                      So I proceeded with a restore and that cleared the flashing diag code.
                      After that I retried the tire size and it took.

                      Hopefully I did not screw anything up.
                      Last edited by rlefeve; 02-26-2013, 10:33 PM. Reason: Typo

                      Comment

                      Working...
                      X